SERTOP – zapiekana ryba z serkiem Śmietankowym

Składniki:

100g serka topionego Śmietankowego z kolorowym pieprzem SERTOP




  • 4 kostki filetów z mintaja

  • mąka, bułka tarta i woda do panierowania

  • sól, pieprz do smaku

  • tłuszcz do smażenia



Do dekoracji: natka pietruszki lub roszponka



Przygotowanie:

Mintaja oprószamy solą i pieprzem, a następnie zanurzamy kolejno w mące, wodzie i bułce tartej, pilnując, aby bułka była dokładnie dociśnięta. Tak przygotowaną rybę smażymy na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu, do uzyskania złotego koloru. W trakcie smażenie przewracamy na drugą stronę. Gotowego mintaja przekładamy do żaroodpornego naczynia. Serek topiony kroimy i jego plastry układamy na rybie. Całość wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika (180o) na ok. 10-12 minut. Ozdabiamy natką pietruszki lub roszponką.

Smacznego!

Więcej przepisów na: www.sertop.pl


Współpraca