SERTOP – zapiekana ryba z serkiem Śmietankowym
Składniki:
100g serka topionego Śmietankowego z kolorowym pieprzem SERTOP
- 4 kostki filetów z mintaja
- mąka, bułka tarta i woda do panierowania
- sól, pieprz do smaku
- tłuszcz do smażenia
Do dekoracji: natka pietruszki lub roszponka
Przygotowanie:
Mintaja oprószamy solą i pieprzem, a następnie zanurzamy kolejno w mące, wodzie i bułce tartej, pilnując, aby bułka była dokładnie dociśnięta. Tak przygotowaną rybę smażymy na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu, do uzyskania złotego koloru. W trakcie smażenie przewracamy na drugą stronę. Gotowego mintaja przekładamy do żaroodpornego naczynia. Serek topiony kroimy i jego plastry układamy na rybie. Całość wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika (180o) na ok. 10-12 minut. Ozdabiamy natką pietruszki lub roszponką.
Smacznego!
Więcej przepisów na: www.sertop.pl