Skrzydełka z zieloną surówką

- 1 paczka frytek McCain Crispers
- 1kg skrzydełek z kurczaka
- 4 łyżki dobrej jakości keczupu
- 1 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka wędzonej papryki
- 1 łyżka oleju
- sól
- 300g białej kapusty
- 1 gałązka kolendry
- 1 łyżka oleju
- sól i pieprz
Przygotowanie: Najpierw należy przygotować marynatę do skrzydełek. W misce wymieszać keczup, przecier pomidorowy, sos sojowy, cukier trzcinowy, wędzoną paprykę i olej. Skrzydełka rozciąć na dwie części – górną i dolną, włożyć do marynaty i dobrze zamieszać.
Zamarynowane skrzydełka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, na drugą blachę wysypać frytki Crispers. Piec dwie blachy razem, w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C przez około 30 minut, do osiągnięcia złotego koloru.
W trakcie pieczenia skrzydełek i frytek przygotować surówkę z kapusty. Białą kapustę zetrzeć na tarce o grubych oczkach albo cienko poszatkować nożem. Kapustę dokładnie ugnieść rękoma, by zmiękła. Następnie dodać posiekaną kolendrę, olej, sól i pieprz. Dobrze wymieszać.
Przed podaniem surówkę ponownie mieszamy. Serwujemy ze skrzydełkami i upieczonymi frytkami.