Smakowita pasta z tuńczykiem
Składniki:
- 170 g tuńczyka w sosie własnym (po odsączeniu)
- 1 opakowanie Serka śmietankowego Twój Smak Aksamitny klasyczny z Piątnicy 135 g
- 5 g wasabi
- ½ awokado
- 3 łodygi selera naciowego
- 15 g szczypiorku
- 25 g pasty sambal
- 5 ml sosu sojowego
- ½ łyżeczki ziaren czarnego sezamu
- 25 g zielonych oliwek
- 75 g Śmietany 12% z Piątnicy
- ½ cebuli czerwonej
- koper
Przygotowanie:
- Serek śmietankowy Twój Smak Aksamitny klasyczny z Piątnicy rozmieszaj mikserem, dodaj pastę sambal, wasabi, sól, pieprz, Śmietanę 12% z Piątnicy oraz sos sojowy.
- Dodaj bardzo drobno posiekane: seler naciowy, szczypiorek, cebulę czerwoną, a następnie czarny sezam i tuńczyka. Całość ręcznie wymieszaj.
- Pastę podawaj z zielonymi oliwkami oraz awokado i koprem.