Smakowita pasta z tuńczykiem

Składniki:


  • 170 g tuńczyka w sosie własnym (po odsączeniu)

  • 1 opakowanie Serka śmietankowego Twój Smak Aksamitny klasyczny z Piątnicy 135 g

  • 5 g wasabi

  • ½ awokado

  • 3 łodygi selera naciowego

  • 15 g szczypiorku

  • 25 g pasty sambal

  • 5 ml sosu sojowego

  • ½ łyżeczki ziaren czarnego sezamu

  • 25 g zielonych oliwek

  • 75 g Śmietany 12% z Piątnicy

  • ½ cebuli czerwonej

  • koper



Przygotowanie:

  1. Serek śmietankowy Twój Smak Aksamitny klasyczny z Piątnicy rozmieszaj mikserem, dodaj pastę sambal, wasabi, sól, pieprz, Śmietanę 12% z Piątnicy oraz sos sojowy.
  2. Dodaj bardzo drobno posiekane: seler naciowy, szczypiorek, cebulę czerwoną, a następnie czarny sezam i tuńczyka. Całość ręcznie wymieszaj.
  3. Pastę podawaj z zielonymi oliwkami oraz awokado i koprem.

 


Współpraca