Tiramisu w pucharkach z malinami

Składniki:
- 500 g malin,
- 500 g mascarpone Mlekpol,
- 100 g podłużnych biszkoptów,
- 100 g cukru pudru,
- 200 ml mocnej kawy,
- 80 ml likieru Amaretto,
- 4 żółtka,
- 2 łyżki kakao.
Przygotowanie: Żółtka ucieramy z cukrem pudrem przez około 8 minut. Następnie stopniowo dodajemy mascarpone, łyżka po łyżce, dalej mieszając. Przygotowujemy 4 pucharki. Ostudzoną kawę mieszamy z likierem. Kolejno moczymy biszkopty i układamy na dnie pucharków. Na biszkopty wykładamy część kremu, następnie maliny. Posypujemy kakao. Wykładamy pozostały krem, dekorujemy malinami i kakao. Odstawiamy do lodówki na minimum 5 godzin.
Kolejną propozycją pysznego deseru na zimno, jest panna cotta. Podstawowym składnikiem jest śmietanka i żelatyna. Idealnie komponuje się z musem malinowym lub truskawkowym, jednak w wersji mandarynkowej zaskakuje świeżym i oryginalnym smakiem.