Wielkanocna pascha migdałowa – świąteczny przepis od SM Mlekpol

Wielu z nas nie wyobraża sobie Świąt bez własnoręcznie przygotowywanych domowych wypieków. Klasyczne desery, takie jak sernik, babka czy pascha, wpisane są w polskie tradycje wielkanocne. W Mlekpolu naturalnie dbamy o ludzi, a także o to, aby wspólnie spędzone dbamy rodzinne chwile były wyjątkowo smaczne. Oferowane przez nas produkty sprawią, że tradycyjne potrawy zyskają doskonały smak i staną się ozdobą świątecznego stołu. Pragniemy inspirować naszych konsumentów, zachęcamy do poszukiwania nowych kulinarnych rozwiązań i do korzystania z naszych propozycji dostępnych na stronie www.najlepszewkuchni.pl. W te Święta pamiętajmy o tym, co najważniejsze – miłości i rodzinie, wzajemnej trosce i aby czerpać radość ze wspólnego biesiadowania.



Składniki:

  • 500 g twarogu półtłustego Mazurski Smak
  • 200 g cukru pudru
  • 5 żółtek twardych
  • 2 żółtka płynne
  • 120 g masła extra Mazurski Smak
  • 2 łyżki sera mascarpone Mlekpol
  • laska wanilii
  • 2 łyżki posiekanych migdałów
  • 2 krople esencji migdałowej
  • 50 g rodzynek

Przygotowanie:

W malakserze mieszamy zmielony twaróg z cukrem i ugotowanymi jajkami, na koniec dodajemy jajka surowe i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy masło (o temperaturze pokojowej), mascarpone, nasiona wanilii, pokrojone migdały i esencję. Mieszamy na najmniejszych obrotach do uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy do niego namoczone w wodzie rodzynki i mieszamy ponownie do połączenia. Formę wykładamy masą i dokładnie uciskamy. Odstawiamy na noc do lodówki. Podajemy udekorowane płatkami migdałów.

 


Współpraca