Zapraszamy do rekrutacji

Technologia i chemia żywności to jedyny kierunek studiów drugiego stopnia (magisterskich) w Polsce, który łączy nauki podstawowe i techniczno-inżynieryjne z obszaru chemii, technologii żywności i żywienia oraz inżynierii chemicznej. Dzięki temu podczas studiów studenci nabywają specjalistyczną wiedzę i umiejętności.
Program kształcenia technologii i chemii żywności powstał we współpracy z przedstawicielami sektora przemysłowego i zawiera treści służące nabyciu wiedzy o zarządzaniu procesem produkcji, zasobami ludzkimi oraz wykorzystaniem social mediów. Jest to gwarancja zdobycia kluczowych kompetencji niezbędnych m.in. dla osób pracujących na stanowiskach kierowniczych.
Podczas studiów studenci zdobędą pogłębioną wiedzę i umiejętności z zakresu nowoczesnych technologii, materiałów i metod badawczych, zgodnych ze współczesnymi osiągnięciami naukowymi i technicznymi, wykorzystywanych w przemyśle spożywczym, chemicznym czy farmaceutycznym. Po studiach absolwenci będą przygotowani do prowadzania prac badawczych i wdrożeniowych w obszarze technologii, tworzenia nowych koncepcji, projektowania, realizacji i modernizacji linii technologicznych stosowanych w przemyśle spożywczym, a także tworzenia nowych, innowacyjnych produktów w oparciu o aktualne trendy i nurty w przemyśle spożywczym.
Rejestracja internetowa i składanie dokumentów trwają od 05.02.2025 r. do 20.02.2025 r.
Szczegółowe informacje dostępne pod linkiem:
https://pbs.edu.pl/pl/oferta-dydaktyczna/kierunek/technologia-i-chemia-zywnosci/magisterskie-2-stopnia/stacjonarne