Zupa gulaszowa z serkiem topionym SERTOP
Składniki:
- 200 g mięsa gulaszowego wieprzowego
- 200 g gulaszowego mięsa wołowego
- 2 cebule pokrojone w kostkę
- 1 duża papryka pokrojona w kostkę
- 1l bulionu warzywnego lub drobiowego
- 100 g serka topionego z papryką SERTOP
- 30 g masła
- ziele angielskie
- liść laurowy
- 1 łyżeczka wędzonej papryki czerwonej
- sól i pieprz
- kminek
- 200 g ziemniaków sałatkowych pokrojonych w kostkę
Sposób przygotowania:
W szerokim garnku szklimy na maśle cebulę, dodajemy pokrojone mięso w kostkę, chwilę obsmażamy mieszając. Dolewamy bulion warzywny lub drobiowy. Dusimy pod przykryciem dodając sól, pieprz, kminek, kilka kulek ziela angielskiego, 2-3 listki laurowe oraz wędzoną paprykę. Gdy mięso zacznie być miękkie, dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę oraz paprykę. Gotujemy, aż ziemniaki i mięso będą miękkie. W niedużej ilości zupy rozpuszczamy serek topiony, po czym wlewamy całość do reszty naszej zupy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Zupę gulaszową można podać z grzankami z jasnego lub pełnoziarnistego pieczywa.
Smacznego!
Więcej przepisów na www.serkiwkuchni.pl