Zupa gulaszowa z serkiem topionym SERTOP

Składniki:


  • 200 g mięsa gulaszowego wieprzowego

  • 200 g gulaszowego mięsa wołowego

  • 2 cebule pokrojone w kostkę

  • 1 duża papryka pokrojona w kostkę

  • 1l bulionu warzywnego lub drobiowego

  • 100 g serka topionego z papryką SERTOP

  • 30 g masła

  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • 1 łyżeczka wędzonej papryki czerwonej

  • sól i pieprz

  • kminek

  • 200 g ziemniaków sałatkowych pokrojonych w kostkę



Sposób przygotowania:

W szerokim garnku szklimy na maśle cebulę, dodajemy pokrojone mięso w kostkę, chwilę obsmażamy mieszając. Dolewamy bulion warzywny lub drobiowy. Dusimy pod przykryciem dodając sól, pieprz, kminek, kilka kulek ziela angielskiego, 2-3 listki laurowe oraz wędzoną paprykę. Gdy mięso zacznie być miękkie, dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę oraz paprykę. Gotujemy, aż ziemniaki i mięso będą miękkie. W niedużej ilości zupy rozpuszczamy serek topiony, po czym wlewamy całość do reszty naszej zupy. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Zupę gulaszową można podać z grzankami z jasnego lub pełnoziarnistego pieczywa.

Smacznego!

Więcej przepisów na www.serkiwkuchni.pl

 


Współpraca